Skateboard – www.skatepro.com

Skateboard är en av de mest populära sporterna i världen. Det är lätt att se varför du inte behöver någon utrustning, du kan göra det var som helst och det är väldigt roligt. Om du funderar på att komma igång med skateboardåkning är en av de första sakerna du behöver en bräda. Men vilken bräda ska man köpa? Det finns många olika alternativ där ute, och det kan vara svårt att bestämma sig. I det här blogginlägget kommer vi att ta en titt på några av de bästa skateboards på marknaden och hjälpa dig att välja den perfekta för dina behov. Vi ger också tips om hur du väljer rätt storlek och börjar åka skridskor direkt.

Skateboard

Vad är en skateboard?

En skateboard är en enhet gjord av en serie individuella brädor som är fästa vid varandra med plast- eller metallfästen. Den består av två triangulärt formade däck som är staplade ovanpå varandra och förbundna med en ryggrad. Åkare använder sina fötter för att flytta skateboarden över marken.

Typer av skateboards

  • Det finns flera typer av skateboards, inklusive cruiserboards, longboards och skateboards för barn. Varje typ av bräda har sina egna unika egenskaper som gör den rolig att använda.
  • Cruiserbrädor är den mest populära typen av skateboard. De är kortare än andra brädor och är designade för långsammare skridskoåkning. Cruiserbrädor har vanligtvis ett bredare däck och en mjukare yta som gör dem lätta att åka.
  • Longboards är en typ av bräda som är högre än en vanlig skateboard och som har en längre längd. Longboards är bättre för street skating eftersom de ger mer stabilitet när du åker på krökta gator eller kullar. Longboards har också ett bredare däck och hårdare yta som gör dem lättare att åka på.
  • Barns skateboards är designade speciellt för barn. Barnbrädor har mindre däck och smalare lastbilar som gör dem lättare att kontrollera. Barnbrädor har också mjuka hjul som gör dem lätta att åka på.

Fördelar med skateboardåkning

1. Skateboard är en rolig och spännande sport som alla kan njuta av.

2. Det är ett billigt sätt att träna, eftersom skridskoåkning kan bränna kalorier snabbt.

3. Skateboard är bra för att utveckla koordination och balans, vilket är viktiga färdigheter för alla aktiviteter.

4. Det hjälper också till att förbättra ens mentala hälsa genom att ge utlopp för energi och kreativitet.

Hur du väljer rätt skateboard för dig

Överväger du att köpa en skateboard? I så fall finns det några saker att tänka på. Den viktigaste faktorn är vilken typ av skateboard du vill ha. Det finns tre huvudtyper av skateboards: street, park och vert. Gatubrädor är designade för användning på trottoar och släta ytor. Parkbrädor är designade för användning i parker och andra utomhusområden med hinder, och vert-brädor är designade för användning på kullar och ojämn terräng.

När du har bestämt dig för vilken typ av skateboard som är rätt för dig, nästa steg är att välja rätt storlek på brädan. De flesta skateboards finns i sju olika storlekar: small, medium, large, extra-large, medium-large och large-extra-large. Om du inte är säker på vilken storlek bräda som är rätt för dig, rådgör med en professionell skateboardåkare eller kolla in Skatepros storleksguide.

När du har valt rätt storlek på brädan är det dags att välja rätt hjulstorlek. De flesta brädor kommer med antingen 78a eller 70a hjul. För street skating ger 78a-hjul dig bättre grepp när du svänger eftersom ju hårdare hjulet rullar, desto mer grepp ger det. För park- och vert-skridskoåkning ger 70a-hjul bättre viktfördelning och stabilitet eftersom de ger bättre grepp vid landning på ojämna ytor.

De olika typerna av hjul och lager på en skateboard

När du skateboard använder du två huvudtyper av hjul och lager: däcket och lastbilarna. Däcket är den del av din skateboard som sitter ovanpå marken. Den består av en mängd olika material, inklusive trä och plast.

Lastbilarna är de vertikala delarna av din bräda som håller ihop däcket. De finns i en mängd olika former och storlekar, och de har vanligtvis fyra små hjul fästa på dem. Dessa hjul hjälper dig att flytta runt på din bräda.

Lagren är ansvariga för att låta dina lastbilar rotera smidigt. De är vanligtvis placerade nära botten av lastbilarna och de använder olja eller fett för att hålla dem i rörelse ordentligt.

Hur man åker skateboard – grundläggande tekniker

Om du är en nybörjare skateboardåkare behöver du inte bry dig om tekniken – bara håll dig till grunderna och öva! Här är fyra grundläggande skateboardtekniker som hjälper dig att komma igång:

  1. Stå upp på din bräda och placera fötterna axelbrett isär. Håll din vikt jämnt fördelad på båda fötterna, och håll knäna lätt böjda.
  2. Placera händerna på däcket bredvid dig, med fingertopparna pekande framåt. Håll armarna avslappnade och orörliga vid denna tidpunkt.
  3. Ta ett djupt andetag, sänk dig sakta ner på brädan så att din överkropp och höfter är i linje med däcket. Undvik att låta dina armbågar nudda marken eller brädan – de ska vila lätt vid dina sidor eller något ovanför den.
  4. Vid det här laget trycker du ned bestämt med båda hälarna för att börja röra sig framåt (eller använd tårna för att trycka av mot marken). Styr med händerna och håll dem nära däcket för stabilitet; luta dig inte för långt framåt eller bakåt!

Hur du bär din bräda när du inte använder den

Att bära din skateboard när du inte använder den kan vara lite krångligt. Det finns några olika sätt att göra detta, och var och en har sina fördelar. Här är tre olika sätt att bära din bräda när du inte använder den:

1. Lägg den i en väska

Ett sätt att bära din skateboard är att lägga den i en väska. Detta är det enklaste alternativet, och det fungerar bra om du bara behöver transportera din bräda ibland. Se bara till att väskan är tillräckligt stor för att passa din bräda och alla tillbehör du kan behöva, som skor och en hjälm.

2. Lägg den i en väska

Ett annat alternativ är att lägga din bräda i en väska. Fodral finns i många olika former och storlekar, så de rymmer nästan alla brädor. Vissa fodral har till och med hjul så att du enkelt kan flytta runt dem.

3. Använd ett paraplyställ

Om utrymmet är trångt eller om du inte vill ta dig tid att bygga eller köpa ett fodral, överväg att använda ett paraplyställ. Dessa stativ fästs helt enkelt på en paraplyram och de håller brädor säkert så att de inte ramlar omkull.

Slutsats

När det kommer till skateboard är det viktigt att hitta rätt bräda. På Skatepro förstår vi detta och är dedikerade till att förse våra kunder med de bästa brädorna som möjligt. Vi har ett brett urval av brädor som passar alla budgetar och alla kunskapsnivåer, så tveka inte att titta på vår sida för att hitta den perfekta för dig. Om du har några frågor om vilken bräda som kan vara rätt för dig, tveka inte att kontakta oss på 1-800-SKATEPRO eller chatta med en av våra vänliga experter online!

Letar du efter Skateboard?, är den officiella webbplatsen www.skatepro.com. För mer information om Skateboard, läs guiden nedan.

Skateboard Shop – Buy skateboards and skate accessories here

https://www.skatepro.com/en-us/c181.htm
See 1328 skateboards & skateboard parts. Quality skateboards equipment from brands like Heart Supply, Primitive & Enjoi. ✓ 365 days Return Policy.

Skateboard – Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Skateboard
A skateboard is a type of sports equipment used for skateboarding. They are usually made of a specially designed 7-8 ply maple plywood deck and polyurethane …

Skateboarding – Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Skateboarding
Skateboarding is an action sport originating in the United States that involves riding and performing tricks using a skateboard, as well as a recreational …

Skateboard & skateboarding – Fri frakt till butik – Stadium.se

https://www.stadium.se/sport/skateboard.se29740517
Allt inom skateboarding online. Här hittar du som åker skateboard eller longboard brädor, hjälmar och skydd. Fri frakt & retur i butik – 365 dagar öppet …

Alla skateboard | Shoppa online på Junkyard.com

https://junkyard.com/sv/skate/skateboard/alla-skateboard/
Alla skateboard · Komplett Bräda – 8 Classic Dot · Skruvar – Junkyard Allen 7/8 · Kullager – Reds · Griptape – Junkyard Griptape 9×33 · Griptape – Ultra Grip.

Skate – Stort utbud av skateboards & skor – Junkyard …

https://junkyard.com/sv/skate/
Upptäck skor, skateboards och longboards, eller kolla in våra hjul, truckar och verktyg som ger dig möjlighet att bygga din egen skateboard.

Skateboard | Sveriges bästa sortiment med skateboards

https://www.bradkultur.se/category/skateboard-3
Vi handplockar vårt sortiment för att alltid ha ett brett utbud för alla typer av åkare street, park, transition & bowl! Målet är att vi ska tillhandahålla allt …

Störst på Longboard & Skateboard – Boardlife.se

Störst på Longboard & Skateboard


Välkommen till Sveriges mest välsorterade webbutik inom longboard och skateboard. Allt för nybörjaren såväl som proffset. Vare sig du är ute efter surf …

Shop Skateboards, Longboards & Skate shoes at Sickest …

https://www.sickboards.nl/en/
Buy your new skateboards or longboards in our Shop. Free UPS Shipping: Benelux/D €75, EU €150, RoW €300.

Skateboard – Jämför priser på PriceRunner

https://www.pricerunner.se/cl/1198/Skateboard
Skateboard hos PriceRunner ✓ SPARA pengar genom att jämföra priser på 1000+ populära modeller ✓ Betala inte för mycket – Gör en bättre affär nu!

Skateboard Guide – Hela Sveriges Skate- och Surfshop

https://euroskateshop.se/skateboard-guide/
Skateboard deck · Ett set trucks (2 styck) · Ett set hjul (4 styck) · Ett set kullager (2 pr. hjul = total 8 styck) · Hardware (ett set med 8 muttrar och bultar är …

skateboard – Amazon.com

https://www.amazon.com/skateboard/s?k=skateboard
Price and other details may vary based on product size and color. · “skateboard”. Upgraded Skateboards for Beginners, 31″x8″ Complete Skateboard for Kids Teens & …

Störst utbud av skateboards i Sverige. – Kahalani

http://www.kahalani.se/skateboard-decks,skateboard,skateboards
Vi har ett stort utbud av olika skateboards från bla almost skateboards, Enjoi skateboards, Madness skateboards, Antihero skateboards, Blind skateboards, …

Leave a Comment